Over Margaret

Wie ben ik?

Daadkrachtig, betrokken, energiek, open, betrouwbaar en professioneel, met die woorden kun je mij omschrijven.

Ik ben 49 jaar, getrouwd met Albert en moeder van 4 eigen kinderen (tussen de 10 en 18 jaar) en 3 bonuskinderen (tussen de 22 en 26 jaar). Ik wandel graag met onze hond Max, geniet van de natuur, tuinieren, zon, eten en yoga.

Ik ben geboren in Westfriesland als oudste dochter in een ondernemend tuindersgezin. Mijn eerste woorden als kind waren "zelf doen" en dan begrijp je vast dat ik me nu als zelfstandig ondernemer als een vis in het water voel. Als meisje werkte ik al hard en studeerde ik ijverig om ooit mijn grote voorbeeld Neelie Smit-Kroes op te volgen. Dat is me niet helemaal gelukt, want voor de politiek ben ik door mijn openheid niet zo geschikt. Toch komt mijn drive voor het leidinggeven wel voort uit haar voorbeeld.

Ik heb 16 jaar gewerkt als leidinggevende in verschillende organisaties. In vrijwel alle teams waar ik leiding aan gaf was sprake van een reorganisatie, een fusie of een ander verandertraject. Ik weet daardoor heel goed welke impact veranderingen hebben op leidinggevenden en hun teams. In mijn leidinggevende functies heb ik ook veel ervaring opgedaan met de optimalisatie van processen, het verbeteren van de onderlinge samenwerking en de dienstverlening aan klanten. Wat me het meest is bijgebleven in al die jaren is dat het altijd essentieel is om oprechte aandacht en betrokkenheid bij de mensen om je heen te houden. In verbinding zijn met mensen was en is nog steeds mijn grote kracht.

Als leidinggevende stond ik ook bekend om mijn aandacht voor de ontwikkeling van de mensen in mijn team. Iedereen heeft talent en het is de taak van leidinggevenden om een ieder op zijn of haar talent in te zetten. Die talentontwikkeling en begeleiding van mensen vond ik zelf het allerleukste om te doen. De tijd die ik daarvoor beschikbaar had in mijn werk als leidinggevende was vaak beperkt. Dat was voor mij de belangrijkste reden om het roer om te gooien en mijn eigen coachpraktijk te starten. Natuurlijk speelde ook mee dat ik als eigenwijs mens ook toe was aan meer vrijheid en zelfstandigheid. 

In mijn werk als Management & Team Coach combineer ik mijn passie voor het coachen en ontwikkelen van mensen met mijn ruime leidinggevende ervaring. Een ideale combinatie voor iedere leidinggevende die op zoek is naar een deskundige coach. En voor ieder team dat op zoek is naar optimalisatie.

Aanbod

Symbool
Maatwerk Programma Succesvol Leiden

Op basis van 16 jaar leidinggevende ervaring heb ik een successtrategie ontwikkeld waardoor jij met meer plezier, energie en positiviteit werkt en leeft. In mijn Maatwerk Programma deel ik mijn strategie zodat jij moeiteloos en vol energie je doelen haalt.

Symbool
Neuro4Profiel inclusief Persoonlijk Optimalisatie Advies

Wil jij weten welke elementen je kunt veranderen om je energieniveau te verhogen? Vraag dan nu de online test aan en krijg direct inzicht.

Symbool
Vrijblijvend Persoonlijk Strategie Gesprek

Twijfel je of ik als coach iets voor je kan betekenen? Plan dan een vrijblijvend Persoonlijk Strategie Gesprek. Meer weten? Klik dan op de titel.

Symbool
Team Coaching

Ben je op zoek naar iemand die van ieder team een optimaal team kan maken? Zet mij dan in als Team Coach of als sparringpartner van de leidinggevende.

Wil je zien wie Margaret Jong is?

Mijn missie

Ik geloof dat betere leiders een betere wereld maken. Betere leiders werken mensgericht en zijn vol aandacht voor hun team. Door mensgericht leiderschap ben je als leidinggevende van grote invloed op de manier waarop je medewerkers hun werk doen. Medewerkers die uitgedaagd worden het beste uit zichzelf te halen zijn op hun beurt weer vol aandacht en betrokken bij de klanten.

Als Management Coach begeleid ik jou naar de beste strategie om een mensgerichte en betrokken leider te zijn. Zodat jij vol energie en met plezier je vak als leidinggevende kan uitoefenen. Jouw team zal op optimale wijze de resultaten halen. En samen stralen jullie plezier en positiviteit uit.

En zie daar, samen maken we zo een betere wereld!

Mijn werkervaring

2019 - heden, Management & Team Coach, Leads Change
2018 - 2019, Afdelingshoofd Dienstverlening, SED Organisatie
2017 - 2018, Afdelingshoofd Publiekszaken, Gemeente Opmeer
2014 - 2016, Manager Klantenservice Bedrijven, Rabobank West-Friesland
2011 - 2014, Manager Klantenservice Zakelijke Relaties, Rabobank Westfriesland-Oost
2009 - 2011, Manager Bedrijven Advies, Rabobank Westfriesland-Oost
2006 - 2009, Teamleider Bedrijven Advies, Rabobank Westfriesland-Oost
2003 - 2006, Teamleider Cliënten Advies Gepland, Rabobank Westfriesland-Oost
2000 - 2003, Account manager Private Banking, Rabobank Westfriesland-Oost
1997 - 2000, Financieel Adviseur, Hypotheek- en assurantieburo Hoorn

Mijn opleiding

2020, Post HBO-opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid, NOBCO gecertificeerd, Blankestijn & partners
2019, Masterclass Neurotransmitters, Cellcare
2018, Cursus Stress op de Werkvloer
2013, Prince2 Foundation, projectmanagement
1990 - 1995, Doctoraalstudie Algemene Letteren, Vrije Universiteit
1989 - 1990, Propedeuse Engelse Taal- en Letterkunde, Vrije Universiteit
1983 - 1989, Atheneum, Martinuscollege, Grootebroek
Verder heb ik natuurlijk in al die jaren nog veel meer cursussen en trainingen gevolgd,
op verzoek is mijn c.v. met uitgebreid opleidingsoverzicht beschikbaar.

Kernwaarden

Ik ben een echte doorzetter, ik geef niet snel op. Met mij kun je afspraken maken, wat ik beloof, doe ik ook. Ik neem van nature de leiding, als oudste dochter uit een agrarisch ondenemersgezin. 

Ik weet van aanpakken en kan door mijn enthousiasme mensen gemakkelijk meekrijgen in een beweging. Ik kan uitstekend plannen en organiseren en heb mijn zaken goed voor elkaar.

Ik sta bekend als mensgericht, betrokken en vol aandacht. Ik motiveer mensen om op hun eigen kracht te vertrouwen, te beslissen en te sturen. Ik kan goed luisteren en ben begaan met de mensen met wie ik werk. Verbinding en oprechte aandacht, daar sta ik voor. 

Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik straal energie uit en weet hiermee mensen te inspireren tot verandering. Samen met mensen toewerken naar een optimaal resultaat is wat mij drijft.

Testimonials

Wil je meteen persoonlijk contact?

Stuur een bericht en ik neem snel contact met je op.

© Leads Change, 2021