Over Margaret

Wie ben ik?

Energiek, daadkrachtig, betrokken, open en professioneel, met die woorden kun je mij omschrijven. Ik ben 50 jaar, getrouwd met Albert en moeder van 4 kinderen (tussen de 11 en 18 jaar) en 3 bonuskinderen (tussen de 23 en 26 jaar). Ik wandel graag met onze hond Max, geniet van de natuur, tuinieren, zon, eten en yoga.

Wat is mijn achtergrond?

Ik ben geboren in Westfriesland als oudste dochter in een ondernemend tuindersgezin. Mijn eerste woorden als kind waren “zelf doen” en dan begrijp je vast dat ik me nu als zelfstandig ondernemer als een vis in het water voel. Als meisje werkte ik al hard om ooit mijn grote voorbeeld Neelie Smit-Kroes op te volgen. Mijn drive voor het leidinggeven komt ook voort uit haar voorbeeld.

Wat is mijn ervaring?

Ik heb 16 jaar gewerkt als leidinggevende in verschillende organisaties in het bankwezen en de gemeentelijke overheid. In vrijwel alle teams waar ik leiding aan gaf was sprake van een reorganisatie, een fusie of een ander verandertraject. Behalve wat vaardigheidstrainingen heb ik het leidinggeven vooral in de praktijk geleerd. Het leidinggeven ging me uitstekend af, alleen mijn neiging het “zelf te doen” leverde na verloop van tijd energetisch problemen op. De vele reorganisaties en functiewisselingen en de combinatie van een fulltime baan en een groot gezin, eiste uiteindelijk z’n tol. Een burn out zorgde ervoor dat ik mijn weg ging zoeken in anders leidinggeven. Met meer plezier en minder moeite, zodat leidinggeven moeiteloos ging, dat heb ik daardoor geleerd. De kennis en ervaring die ik zelf heb opgedaan gebruik ik nu om jonge leidinggevenden te helpen. 

Waarom ben ik voor mezelf begonnen?

Leidinggeven is nog altijd een vak dat je in de praktijk leert. Daar zit ook meteen het probleem, want hoe doe je dat dan? Mijn weg kostte mij veel energie en ging zelfs ten koste van mijn gezondheid. Ik gun jou een gemakkelijker weg. Mijn jarenlange kennis en ervaring zet ik in om jou te helpen je leiderschap zo aan passen dat je met plezier en vol energie moeiteloos de doelen haalt. Naast mijn jarenlange ervaring heb ik ook een gecertificeerde NOBCO coachopleiding gevolgd om mezelf echt te specialiseren in het coachvak. 

Waarvoor moet je bij mij zijn?

Door 16 jaar leidinggevende ervaring ben ik expert in het leidinggeven. Ik weet heel goed waar jij mee te maken hebt in je dagelijks werk. De stress, de hectiek, de moeite die het kost, ik heb het allemaal ervaren. Vanuit mijn eigen ervaring met stressvolle situaties en verandertrajecten heb ik geleerd hoe je je leiderschap zo kunt veranderen dat je ook moeiteloos leiding kunt geven. Ik help jou om met meer plezier en energie moeiteloos je team in beweging te krijgen. Ook in mijn werk als Team Coach start ik vaak met het verhogen van het onderling plezier in een team. Wanneer iedereen met plezier en energie aan het werk is kost het halen van de doelen geen moeite meer.  

Verander je leiderschap voor meer plezier en energie!

Mijn missie

Ik geloof dat betere leiders een betere wereld maken. Betere leiders stralen plezier en energie uit. Die energie werkt aanstekelijk naar het team. Als leidinggevende ben je van grote invloed op de manier waarop je medewerkers hun werk doen. Medewerkers die met plezier en bevlogen hun werk doen, zijn op hun beurt weer vol aandacht en betrokken bij de klanten. Klanten worden goed geholpen en de doelen worden altijd gehaald.

Als Management Coach help ik jonge ambitieuze leidinggevenden anders leiding te geven zodat ze met meer plezier en energie moeiteloos de teamdoelen halen. Wanneer je als leidinggevende samen met je team plezier en energie uitstraalt, maak je de wereld mooier. En zie daar, zo zorgen betere leiders voor een betere wereld!

Mijn werkervaring

2019 - heden, Management & Team Coach, Leads Change
2018 - 2019, Afdelingshoofd Dienstverlening, SED Organisatie
2017 - 2018, Afdelingshoofd Publiekszaken, Gemeente Opmeer
2014 - 2016, Manager Klantenservice Bedrijven, Rabobank West-Friesland
2011 - 2014, Manager Klantenservice Zakelijke Relaties, Rabobank Westfriesland-Oost
2009 - 2011, Manager Bedrijven Advies, Rabobank Westfriesland-Oost
2006 - 2009, Teamleider Bedrijven Advies, Rabobank Westfriesland-Oost
2003 - 2006, Teamleider Cliënten Advies Gepland, Rabobank Westfriesland-Oost
2000 - 2003, Account manager Private Banking, Rabobank Westfriesland-Oost
1997 - 2000, Financieel Adviseur, Hypotheek- en assurantieburo Hoorn

Mijn opleidingen

2021, Opleiding Teamcoaching, Firijn
2020, Post HBO-opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid, NOBCO gecertificeerd, Blankestijn & partners
2019, Masterclass Neurotransmitters, Cellcare
2018, Cursus Stress op de Werkvloer
2013, Prince2 Foundation, projectmanagement
1990 - 1995, Doctoraalstudie Algemene Letteren, Vrije Universiteit
1989 - 1990, Propedeuse Engelse Taal- en Letterkunde, Vrije Universiteit
1983 - 1989, Atheneum, Martinuscollege, Grootebroek
Verder heb ik natuurlijk in al die jaren nog veel meer cursussen en trainingen gevolgd,
op verzoek is mijn c.v. met een uitgebreid opleidingsoverzicht beschikbaar.

Kernwaarden

Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik straal energie uit en weet hiermee jou te inspireren tot verandering. Mijn tomeloze energie zet ik in om leidinggevenden te helpen aan meer energie en plezier. Op die manier halen zij en hun team moeiteloos de doelen. 

Ik ben een echte doorzetter, ik geef niet snel op. Met mij kun je afspraken maken, wat ik beloof, doe ik ook. Ik neem van nature de leiding, als oudste dochter uit een agrarisch ondernemersgezin. 

Ik weet van aanpakken en kan door mijn enthousiasme mensen gemakkelijk meekrijgen in een beweging. Ik kan uitstekend plannen en organiseren en heb mijn zaken goed voor elkaar.

Ik sta bekend als mensgericht, betrokken en vol aandacht. Verbinding en oprechte aandacht, daar sta ik voor. Ik kan goed luisteren en ben begaan met de mensen met wie ik werk. Ik zet mijn betrokkenheid bij jou volop in om jou verder te helpen.

Testimonials

© Leads Change, 2021