Waarvoor moet je bij mij zijn?

Met 16 jaar leidinggevende ervaring in het bankwezen en de bij de overheid ben ik expert in zowel het leidinggeven als het werken met teams. Ik weet heel goed waar jij mee te maken hebt in je dagelijks werk. De stress, de hectiek, de verantwoordelijkheid en de energie en moeite die het soms kost. Ik weet hoe dat is.

Vanuit mijn eigen ervaring met stressvolle en complexe situaties als leidinggevende heb ik op een vrij harde manier moeten leren dat het ook anders kan. Die kennis gebruik ik nu als leiderschapscoach om jou te helpen met praktische aanpassingen in je werk en je leven. Aanpassingen waardoor jij met minder moeite, meer plezier en energie je doelen haalt.

Ik heb ook geleerd hoe je je brein kunt inzetten om je energieniveau te optimaliseren. Met het Neuro4Profiel krijg je heel concreet en praktische handvatten om meer energie en minder stress te ervaren. 

In mijn werk als Team Coach start ik vaak met het verhogen van het onderling plezier in een team. Wanneer iedereen met plezier en energie aan het werk is kost het halen van de doelen geen moeite meer.  

Wie ben ik?

Energiek, daadkrachtig, betrokken, open en professioneel, met die woorden kun je mij omschrijven. Ik ben 50 jaar, getrouwd met Albert en moeder van 4 kinderen (tussen de 11 en 19 jaar) en 3 bonuskinderen (tussen de 23 en 27 jaar). Verder wandel ik graag met onze hond Max, geniet van de natuur, tuinieren, yoga en de zon.

Wat is mijn achtergrond?

Ik ben geboren in Westfriesland als oudste dochter in een ondernemend tuindersgezin. Mijn eerste woorden als kind waren “zelf doen” en dan begrijp je vast dat ik me nu als zelfstandig ondernemer als een vis in het water voel. Als meisje werkte ik al hard om ooit mijn grote voorbeeld Neelie Smit-Kroes op te volgen. Mijn drive voor het leidinggeven komt ook voort uit haar voorbeeld.

Wat is mijn ervaring?

Ik heb 16 jaar gewerkt als leidinggevende in verschillende organisaties in het bankwezen en de gemeentelijke overheid. In vrijwel alle teams waar ik leiding aan gaf was sprake van een reorganisatie, een fusie of een ander verandertraject. Behalve wat vaardigheidstrainingen heb ik het leidinggeven vooral in de praktijk geleerd. Het leidinggeven ging me uitstekend af, alleen mijn neiging het “zelf te doen” leverde na verloop van tijd energetisch problemen op. Een burn out zorgde ervoor dat ik mijn weg ging zoeken in anders leidinggeven. Met meer plezier en minder moeite, zodat leidinggeven moeiteloos ging, dat heb ik daardoor geleerd. De kennis en ervaring die ik zelf heb opgedaan gebruik ik nu om leidinggevenden te helpen. 

Waarom ben ik voor mezelf begonnen?

In mijn jaren als leidinggevende vond ik het begeleiden en coachen van mensen om zichzelf te ontwikkelen het mooiste wat er was. Daarom besloot ik in 2019 om me daarin te specialiseren. Het doorgeven van mijn eigen kennis en ervaring om leidinggevenden en teams met meer plezier en beter te laten presteren dat is waar ik nu elke dag voor ga.

Leidinggeven is nog altijd een vak dat je in de praktijk leert. Daar zit ook meteen het probleem, want hoe doe je dat dan? Sparren met een ervaringsdeskundige coach buiten je organisatie helpt jou het vak van leidinggeven zonder moeite en vol energie uit te oefenen.

Mijn jarenlange kennis en ervaring zet ik in om jou te helpen je leiderschap zo aan passen dat je met plezier en vol energie moeiteloos de doelen haalt. Naast mijn jarenlange ervaring heb ik ook een gecertificeerde NOBCO coachopleiding gevolgd om mezelf echt te specialiseren in het coachvak. 

Verander je leiderschap voor meer plezier en energie!

Mijn kernwaarden:
energie, daadkracht en betrokken

Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik straal energie uit en weet hiermee jou te inspireren tot verandering. Mijn tomeloze energie zet ik in om leidinggevenden te helpen aan meer energie en plezier. Op die manier halen zij en hun team moeiteloos de doelen. 

Ik ben een echte doorzetter, ik geef niet snel op. Met mij kun je afspraken maken, wat ik beloof, doe ik ook. Ik neem van nature de leiding, als oudste dochter uit een agrarisch ondernemersgezin. 

Ik weet van aanpakken en kan door mijn enthousiasme mensen gemakkelijk meekrijgen in een beweging. Ik kan uitstekend plannen en organiseren en heb mijn zaken goed voor elkaar.

Ik sta bekend als mensgericht, betrokken en vol aandacht. Verbinding en oprechte aandacht, daar sta ik voor. Ik kan goed luisteren en ben begaan met de mensen met wie ik werk. Mijn betrokkenheid zorgt ervoor dat jij beter gaat presteren. 

Mijn missie

Ik geloof dat betere leiders een betere wereld maken. Betere leiders stralen plezier en energie uit. Die energie werkt aanstekelijk naar het team. Als leidinggevende ben je van grote invloed op de manier waarop je medewerkers hun werk doen. Medewerkers die met plezier en bevlogen hun werk doen, zijn op hun beurt weer vol aandacht en betrokken bij de klanten. Klanten worden goed geholpen en de doelen worden moeiteloos gehaald.

Als Leiderschapscoach help ik ambitieuze leiders en ondernemers hun leiderschap zo aan te passen dat ze met meer plezier en energie moeiteloos de teamdoelen halen. Wanneer je als leidinggevende samen met je team plezier en energie uitstraalt, maak je de wereld mooier. En zie daar, zo zorgen betere leiders voor een betere wereld!

Mijn werkervaring

2019 - heden, Leiderschaps- & Team Coach, Leads Change
2018 - 2019, Afdelingshoofd Dienstverlening, SED Organisatie
2017 - 2018, Afdelingshoofd Publiekszaken, Gemeente Opmeer
2014 - 2016, Manager Klantenservice Bedrijven, Rabobank West-Friesland
2011 - 2014, Manager Klantenservice Zakelijke Relaties, Rabobank Westfriesland-Oost
2009 - 2011, Manager Bedrijven Advies, Rabobank Westfriesland-Oost
2006 - 2009, Teamleider Bedrijven Advies, Rabobank Westfriesland-Oost
2003 - 2006, Teamleider Cliënten Advies Gepland, Rabobank Westfriesland-Oost
2000 - 2003, Account manager Private Banking, Rabobank Westfriesland-Oost
1997 - 2000, Financieel Adviseur, Hypotheek- en assurantieburo Hoorn

Mijn opleidingen

2021, Opleiding Teamcoaching, Firijn
2020, Post HBO-opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid, NOBCO gecertificeerd, Blankestijn & partners
2019, Masterclass Neurotransmitters, Cellcare
2018, Cursus Stress op de Werkvloer
2013, Prince2 Foundation, projectmanagement
1990 - 1995, Doctoraalstudie Algemene Letteren, Vrije Universiteit
1989 - 1990, Propedeuse Engelse Taal- en Letterkunde, Vrije Universiteit
1983 - 1989, Atheneum, Martinuscollege, Grootebroek
Verder heb ik natuurlijk in al die jaren nog veel meer cursussen en trainingen gevolgd,
op verzoek is mijn c.v. met een uitgebreid opleidingsoverzicht beschikbaar.

© Leads Change, 2022